Web uygulamalarında büyük veri kümelerini sayfalandırmak için yaygın olarak kullanılan iki yöntemdir.
Offset Pagination, sorgunun bir seferde sabit sayıda kayıt aldığı ve sonraki her sayfa için sabit sayıda kaydı atladığı en temel sayfalandırma tekniğidir. Örneğin, sayfa başına 10 kayıt içeren bir sorgunun ikinci sayfasını almak için, sorgu 11-20 arasındaki kayıtları alır.
Cursor Pagination, bir sonraki kayıt kümesini almak için bir imleç veya tuş kullanan daha gelişmiş bir tekniktir. İmleç, kayıt için benzersiz bir tanımlayıcı, zaman damgası veya kayıtları sıralamak için kullanılabilecek herhangi bir başka değer olabilir. Sorgu, imlecin değerine dayalı olarak kayıtları alır ve büyük veri kümelerinin verimli bir şekilde sorgulanmasına olanak tanır. Örneğin, imleç sayfalandırmayı kullanarak sayfa başına 10 kayıt içeren bir sorgunun ikinci sayfasını almak için, sorgu, sıralama anahtarındaki değerlerine bağlı olarak ilk sayfanın son kaydını izleyen 10 kaydı alır.
Cursor pagination, çok sayıda ofset işlemi ihtiyacını ortadan kaldırdığından, genellikle Offset pagination'dan daha performanslıdır.
Sayfalar arasındaki değerlerin değişme olasılığı daha düşük olduğundan, cursor pagination Offset pagination'dan daha kararlıdır.
Cusor pagination, sonuçların tutarlılığını sağlarken offset pagination, özellikle sayfalandırma sırasında veri kümesine kayıtlar ekleniyor veya veri kümesinden kaldırılıyorsa, eksik kayıtlar veya kopyalar gibi sorunlardan zarar görebilir.
Cusor pagination, daha karmaşık sorguları destekleyebildiğinden ve sayfalandırmayı etkilemeden kayıtların sıralama düzeninde değişikliklere izin verdiğinden, Offset pagination'dan daha esnektir.
If you are preparing for a job interview in the database field, it is important to be familiar with SQL (Structured Query Language) and NoSQL (Not Only SQL) databases. In this article, we will provide
Web uygulamalarında büyük veri kümelerini sayfalandırmak için yaygın olarak kullanılan iki yöntemdir.
SQL cursor pagination, bir SQL sorgusunun sonuçlarını sayfa sayfa veya belirli bir aralıkta getirmek için kullanılan bir tekniktir.
Yaygın SQL sorgularına bazı örnekler aşağıda verilmiştir. Bunlar, SQL ile gerçekleştirebileceğiniz sorgu türlerinin yalnızca birkaç örneğidir.
Postgres olarak da bilinen PostgreSQL, güçlü, açık kaynaklı bir nesne ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. Berkeley'deki California Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi tarafından geliştirildi.
SQL VIEW, birkaç tablonun birleştirilmesiyle oluşturulan bir tablonun bir görüntüsüdür. Kullanıcıların veritabanındaki verileri daha kolay ve anlaşılır bir şekilde görüntülemesine yardımcı olur.
SQL'de COALESCE fonksiyonu, bağımsız değişkenleri arasında boş olmayan ilk ifadeyi döndüren yerleşik bir fonksiyondur.
MySQL CHAR_LENGTH() fonksiyonu, verilen string değerin karakter uzunluğunu geri döndürür.
MySQL COALESCE() fonksiyonu, bir ifade listesindeki ilk boş olmayan değeri döndürmek için kullanılır. NULL değerini 0 yapmak içinde kullanılır.