continue ifadesi,döngü içerisinde o anki devir işleminin pas geçilmesini ve bir sonraki devir işleminin başlamasını sağlayan bir mekanizmadır.
Etiketsiz continue ve etiketli continue olmak üzere ikiye ayrılır;
Etiketsiz continue en içteki döngü içerisinde etkili olurken, etiketli continue ise başına konulduğu döngü sistemini etkiler.
package kodsozluk; public class KodSozluk { public static void main(String[] args) { for (int i = 0; i < 10; i++) { if(i==5){ //for döngüsünü kırıyor continue; } System.out.println("i ="+i); } System.out.println("döngüden çıktı"); } }
run: i =0 i =1 i =2 i =3 i =4 i =6 i =7 i =8 i =9 döngüden çıktı
Çıkışa dikkatli bakılırsa 5 değerinin olmadığı görülür,continue deyimi break deyimi gibi döngüleri kırmaz,yalnızca belli durumlardaki döngü işleminin atlanmasını sağlar.
package kodsozluk; public class KodSozluk { public static void main(String[] args) { pas: for (int j = 0; j < 4; j++) { for (int i = 0; i < 10; i++) { if(i==3){ //for döngüsünü kırıyor continue pas; } System.out.println("i ="+i); } System.out.println("döngüden çıktı"); System.out.println("j ="+j); } } }
run: i =0 i =1 i =2 i =0 i =1 i =2 i =0 i =1 i =2 i =0 i =1 i =2
i değişkeninin her seferinde yeniden 0'da başladığını ve 2'de kesildiğini görmekteyiz.Bu işlem toplam 4 kez sürmüştür.Yani en dıştaki döngünün sınırları kadar.
Java, yazılım uygulamalarının geliştirilmesinde yaygın olarak kullanılan popüler bir programlama dilidir. Java uygulamalarını geliştirirken göz önünde bulunduru
SOLID , yazılım tasarımlarını daha anlaşılır, esnek, sağlam ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan 5 tasarım ilkesinin kısaltmasıdır. Java'da kullanımı anlatacağım.