Java ' da Annotation Kavramı

Java ' da Annotation Kavramı

Annotation kavramını genellikle frameworklerde , kütüphanelerde görürüz. @ ifadesi ile başlar . Java 5 ile tanıtılmıştır. Java EE (Java Enterprise Edition) yapısında sıklıkla görürüz. Birçok konuda bizi yükten kurtarır. Kısacası kodla ilgili koddur, yani programın kendisiyle ilgili meta verilerdir. Başka bir deyişle, kodun kendi içine yerleştirilmiş, kodla ilgili organize verilerdir . Derleyici, açıklama işleme araçları tarafından ayrıştırılabilir ve ayrıca çalışma zamanında da kullanılabilir hale getirilebilir. Notasyonlar( Annotation) genellikle Java’da konfigürasyon amacıyla kullanılır. Ya da bir bileşene ek özellikle katar. Bu bileşenler sınıf, metod, değişkenler, paket ya da parametreler olabilir.

Annotation Kullanmanın Faydaları

  • Statik tip kontrolü sunar. Bu, tip kontrolü'nün derleme zamanında yapılacağı anlamına gelir.
  • Javadoc özelliği, kodu harici bir şekilde anlama seçeneği sunar, kodu açmak yerine javadoc belgesi ayrı olarak kullanılabilir.
  • Annotation sadece yorum değildir, otomatik işleme açısından yeni olanaklar getirir.
  • Spring, Hibernate gibi framework'ler ek açıklamaları yoğun bir şekilde kullanır. Bir dilin popüler hale getirilmesi gerektiğinde yapılacak en iyi şeylerden biri, dile dayalı frameworklerin geliştirilmesini desteklemektir. Annotation buna doğru atılmış iyi bir adımdır ve Java'nın büyümesine yardımcı olacaktır .

Ne Zaman Kullanılmamalı ?

  • Annotation kullanarak nesnenin davranışını değiştirmeye çalışmayın
  • Kod gerçek PROGRAM'dır ve annotation
    META'dır.
    Bu nedenle, kodu karmaşıklaştırabileceğinden fazla genellemeye çalışmamalıyız .

Kaynak

Girl Eating Pizza

Java, yazılım uygulamalarının geliştirilmesinde yaygın olarak kullanılan popüler bir programlama dilidir. Java uygulamalarını geliştirirken göz önünde bulunduru

Girl Eating Pizza

SOLID , yazılım tasarımlarını daha anlaşılır, esnek, sağlam ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan 5 tasarım ilkesinin kısaltmasıdır. Java'da kullanımı anlatacağım.