Next.js, genel ve gereksiz görevleri (yönlendirme gibi) nispeten daha basit ve güçlü API'lere soyutlayarak bir React geliştiricisi olarak hayatınızı kolaylaştırmak için Vercel tarafından geliştirilen bir React frameworkudur. Bu şekilde, tekerleği yeniden icat etmek yerine uygulamalarınızı yazmaya odaklanabilirsiniz.
Hızlı, sunucu tarafı oluşturmayı sağlayan ve sunucudan bağımsız React framework üzerine inşa edilmiş hafif bir açık kaynaklı JavaScript frameworküdür.
Eğer önceden React ile çalıştıysanız, Next.js ile kendinizi evde bulursunuz. Size gelişmiş araçlar ve sağlam bir API desteği sunar, ancak sizi bunları kullanmaya zorlamaz.
JS içinde CSS araçlarına sahipsiniz, ancak Next.js kutudan kendi teklifiyle - jsx stiliyle çıkar ve aynı zamanda bir dizi stil metodolojisini destekler.
TypeScript ile kodlamayı seviyorsanız, TypeScript yapılandırması ve derlemesi için tam anlamıyla otomatik desteğe sahipsiniz.
SSG ve / veya SSR'yi destekler. Birini veya diğerini veya her ikisini birden kullanmayı seçebilirsiniz.
Bir sayfadan diğerine geçiş yapmak, uygulamanızın dosya sistemi aracılığıyla desteklenir. Yönlendirmeyi işlemek için herhangi bir özel yönlendirme kütüphanesine ihtiyacınız yoktur.
Next.js'yi bağımlılıkları ile birlikte yüklemek için NPM kullanacağız. İlk önce Next.js projemizi tutacak bir dizin oluşturacağız ve içine gireceğiz.
mkdir my-portfolio-site
cd my-portfolio-site
Şimdi Next.js'yi yüklemeye hazırız.
npm install react react-dom next
Next.js, bir istisna dışında, projenizi nasıl yapılandırdığınız konusunda süper fikirlere sahip değildir. Tüm gerçek web sayfalarınızın bir sayfalar klasörüne girmesi gerekir.
Son olarak, devam edelim ve güncellemesine izin package.json bizim Next.js uygulamasını başlatmak için çalışma script dili. package.json dosyasını açın ve komut dosyalarının altına aşağıdakileri ekleyin.
"dev": "next",
"build": "next build",
"start": "next start"
Harika, şimdi Next.js'yi yükledik. Öyleyse içine dalalım.
Next.js'nin yalnızca JavaScript olduğunu ve React'in üstünde olduğunu unutmayın, bu nedenle tek yapmamız gereken bazı bileşenler oluşturmaktır. Yönlendirme, bileşenin adına göre yapılır, bu nedenle örneğin mysite.com/blog , pages dizinindeki blog.js adlı dosyadan olabilir .
Favori kod editörü projeyi açın ve dosyayı denilen oluşturmak index.js içinde sayfalar dizininde.
Biraz HTML döndüren bir bileşen oluşturalım!
const Index = () => (
<div>
<h1>My Portfolio Site</h1>
<p>Welcome to my portfolio! This is designed with Next.js!</p>
</div>
)
export default Index
Şimdi , komut satırından npm run dev
komutunu çalıştırırsanız ve web tarayıcınızdan (http://localhost: 3000) 'e giderseniz, bu içeriğin olduğunu göreceksiniz.
React'te sayfa oluşturmayı hepimiz sevmiyor muyuz? Next.js Bağlantı API'sini kullanarak Next.js ile aynı istemci tarafında gezinmeyi gerçekleştirebiliriz . Portföy sitemizin bir İletişim sayfası olduğunu varsayalım ve oraya yönlendirmek istiyoruz. Bunu yapmak için aşağıdaki Link bileşenini kullanmamız gerekmektedir.
import Link from 'next/link';
const Index = () => (
<div>
<h1>Portföy Sayfası</h1>
<p>
<Link href="/iletisim">
<a>İletişim</a>
</Link>
</p>
</div>
)
export default Index
Şimdi harika bir başlangıç yaptık, ancak oluşturduğumuz her sayfa için başlığımızı yeniden yazmak zorunda olduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Bu yüzden sitemizi yeniden kullanılabilir küçük bileşenlere ayırıyoruz!
Next.js'nin bunu nasıl yapmanız gerektiği konusunda hiçbir fikri yok. Ancak, bunları "pages" dizinine koyarsanız , dış dünyaya doğrudan erişebileceklerini unutmayın. Birinin üstbilginize, gezinme çubuğunuza ve altbilginize doğrudan erişmesini ister misiniz? Değilse, onları dışına yerleştirin. Devam edin ve bir bileşen üst düzey dizini oluşturun: mkdir "bilesenler" ve bir header.js dosyası oluşturun. Daha sonra bu header.js açın.
const Header = () => (
<div>
<h1>My Portfolio Site</h1>
</div>
)
export default Header
Ardından devam edin ve index.js dosyanıza geri dönün ve yeni başlığınızı ekleyin.
import Link from 'next/link';
import Header from '../bilesenler/header';
const Index = () => (
<div>
<Header />
<h1>Portföy Sayfası</h1>
<p>
<Link href="/iletisim">
<a>İletişim</a>
</Link>
</p>
</div>
)
export default Index
Şimdi bu yeni bileşen bizi tekrardan kurtardı.
Artık Next.js'yi başarıyla yükledik, yeni bir proje başlattık, bileşenler oluşturduk, Next.js Link API'sini kullanarak bunlara bağlandık ve bileşenleri projemizde yeniden kullandık.
Okuduğunuz için teşekkürler.
SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu, web sitenizin Google gibi arama motorlarında daha fazla görünmesini sağlamak için yapılan bir takım çalışmalardır.
As an SEO developer, you play a critical role in improving a website's visibility on search engines. You need to have a deep understanding of both SEO and web development to ensure that the website is
As a JavaScript developer, it's essential to have a solid understanding of the language and its various concepts. In this article, we will provide some common interview questions and their answers to
Frontend development is an essential part of web development that focuses on building the user interface of a website or application. Frontend developers are responsible for creating visually appealin
React is a popular JavaScript library used for building user interfaces. It has become increasingly popular over the years and is now widely used in web development. If you're preparing for a React in
As web applications become more complex, the size of the JavaScript bundles that are required to run them can become unwieldy. This can lead to slow load times and poor user experiences, particularly
Managing state in a complex application can be a daunting task, but Redux can help simplify the process. Redux is a popular library for managing state in JavaScript applications, and it can be used wi
React is a popular JavaScript library for building user interfaces. One of the key features that sets React apart from other libraries is its use of a virtual DOM. In this article, we will explore wha
Forms are an essential element of web development. They allow users to submit information and interact with web applications. However, users can sometimes make mistakes or input incorrect data, which