Jetson Nano, NVIDIA firması tarafından geliştirilen bir gömülü sistemdir. Bu gömülü sistem ile görüntü sınıflandırma, nesne algılama, ses işleme gibi yapay zekâ algoritmaları için üzerinde bulunan 4GB belleğe sahip olan 472 GFLOPS GPU sayesinde paralel olarak birden fazla sinir ağını çalıştırmaya izin verir. Sistem 5 watt bir güç ihtiyaç duyduğu için oldukça az enerji kullanır. NVIDIA Jetson Nano, Ubuntu işletim sistemi ve NVIDIA firmasının geliştiriciler için sundukları kütüphaneleri barındıran JetPack çalıştırabilir. JetPack içerisinde CUDA, cuDNN ve TensorRT kütüphanelerini içerir. Bu kütüphaneler sayesinde Caffe, Tensorflow, PyTorch gibi makine öğrenme kütüphaneleri çalıştırılabilir hale gelir. Üzerinde bulunan 40 adet pin sayesinde modüller ile kullanımı kolaydır. Sisteme ait görsel aşağıda verilmiştir.
CI/CD (Continuous Integration/Continuous Deployment) bir yazılım geliştirme metodolojisidir. Yazılım geliştirme sürecini otomatize ederek yazılımın hızlı ve güvenli bir şekilde teslim sağlar.
Kuantum hesaplama, veriler üzerinde işlemler gerçekleştirmek için kuantum mekaniği ilkelerini kullanan bir hesaplama türüdür.
Faceted search, arama sonuçlarını iyileştirmek için birden çok filtre veya yön uygulayarak büyük bir veri kümesinde arama yapma ve göz atma yöntemidir.
Tek kiracı mimarisi, bir yazılım uygulamasının ayrı bir örneğinin, kiracı olarak bilinen tek bir müşteriye hizmet vermeye tahsis edildiği bir yazılım mimarisidir.
Çok kiracılı mimari, yazılımın tek bir örneğinin bir sunucu üzerinde çalıştığı ve birden çok kiracıya hizmet verdiği bir yazılım mimarisidir.
eBay'de popüler ürünlerin ne olduğunu daha iyi anlamak, çevrimiçi satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. 2022'de en çok satış yapılan kategoriler ve ürünler yer almaktadır.
MQTT protokolünün amacı, kullandığı bant genişliğini minimuma indirmek, az enerji tüketimi ve ağ üzerinden mesajlaşma yöntemiyle veri gönderimi veya alımını sağlamaktır.
2022'de özgeçmişinizde vurgulamanız gereken AWS becerileri, AWS ile çalışan binlerce kişiden duyduklarımıza dayanarak özgeçmişinizde vurgulamanız gereken bu yedi olmazsa olmaz beceridir.
Feynman yaklaşımı, karmaşık bir konuyu daha derinden anlamak için mükemmel bir yoldur. Karmaşık bir konuyu başkalarına basit terimlerle açıklayabileceğiniz bir konuya dönüştürmenin en hızlı yollarından biridir.