Bugün Mark zuckerberg, facebookConnect2021'de metaverse'i tanıttı
Metaverse konseptinde, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik birleşip birleşerek eğlenceli ve keşfedilebilir sürükleyici bir dünya yaratıyor.
Metaverse, gerçek bir dünyayı taklit eden çevrimiçi bir alandır. İnsanlar onu sanal avatarlar yapmak, birbirleriyle etkileşim kurmak ve eğlence bulmak için kullanıyor. İnsanlar, geleceğin teknolojisini ve onun sosyal ağı olan facebook.com'u kullanarak portallar açarak ve mevcut sanal alanları genişleterek Metaverse yaratırlar.
Bu makalenin, Facebook'un 10 yıllık yol haritasındaki önemli oyunculara bakan bir dizi makale olan Facebook 10'un bir parçası olduğunu unutmayın. Bu, Facebook'un Sanal Gerçeklik geleceğiyle ilgili iki makaleden ilki. İkincisini burada bulabilirsiniz.
İşte bir ipucu: Katılmak için bir VR kulaklığına ihtiyacınız yok.
Mark Zuckerberg, Connect2021'deki kapanış konuşmasında bugün sanal gerçekliğin durumunu tanımlamak için sadece üç kelimeye sahipti:
Uzay araştırması:
Ariel sorar:
Uzay araştırması
Mark, sanal gerçekliğin geleceği olarak VR'ye çok önem verdi. Topluluk, ne kadar ilerleme kaydedildiğine dair bir fikir sahibi olmaktan heyecan duydu ve o kadar heyecanlandı ki, Connect konferansının son gününde bunu ayrıntılı olarak tartışmamız istendi.
Topluluğumuzun burada olmayan bir şeyin geleceği hakkında konuşmamızı istemesi çelişkili görünebilir, ama beni dinleyin.
Mark Zuckerberg, sosyal ağda sanal gerçeklik (VR) üzerine bahse giriyor. Sosyal etkileşimin geleceği için Facebook'un en iyi bahsi. VR, etkileşim şeklimizi sonsuza dek değiştirecek.
Oyun dünyasında yaşadığımız gibi sanal dünyalarda yaşayacak mıyız? Bu konuda nasıl hissediyoruz?
Gelin ve panelistlerin sanal dünyaların gerçekte ne olduğu ve böyle bir dünyanın parçası olmanın ne anlama geldiği hakkında konuşmalarını dinleyin.
Sanal gerçeklik şu anda sıcak teknoloji olduğu için herkes bunu konuşuyor. En göze çarpan örneklerden biri, Facebook'un Facebook'un Oculus ekibinin kısa süre önce Oculus mağazasını açarak kullanıcıların bir VR deneyimi oluşturmasına izin vermesidir.
Minecraft gibi sanal dünyalar için geliştirme konusunda ciddiyseniz bu video tam size göre. Panelistler sanal dünyaların gelişen doğası, donanım ve uygulama geliştirme hakkında konuşacaklar.
Bağlantılılığın geleceği
2014'te Mark Zuckerberg, oyunun kurallarını değiştiren bağlantının geleceğini özetleyen bir manifesto hazırladı.
Geçen yıl Facebook'un gezegendeki herkesi birbirine bağlama amacını duyurdu ve "Dünyanın geri kalanı için Bağlantı" adlı bir girişimi başlattı.
Bu hedefe ulaşmak için Facebook, güneş panelleri ve rüzgar türbinlerinin kullanımını içeren yukarıdaki altyapıyı kullanacak. 1950'lerde petrol sonrası dünya zaten iyi ve gerçekten bittiği için bu zorlu bir mücadele olacak. Hatta bazı yerlerde insanlar arasındaki mesafe hiç olmadığı kadar yakın ve teknolojiye bile ihtiyacımız yok.
Yaklaşık 800 milyon insanın hiç internet bağlantısı yokken, milyonlarcası genellikle yavaş ve pahalı olan mobil bağlantılarla sınırlıdır.
Facebook, kullanıcı deneyiminin iletişim, medya tüketimi ve öğrenmeye açılan bir kapı olduğuna inanmaktadır. Gelecekteki Facebook vizyonlarından ne öğrenebiliriz? Sanal gerçekliğin bildiğimiz haliyle televizyonun, oyun konsollarının ve Facebook'un yerini alacağına inandıklarını öğreniyoruz. Facebook'un geleceğinin, dedelerimizin zamanında televizyonun geleceğinden farklı olacağını düşünmüyorum. Tasarımcılar olarak yapmamız gereken, kullanıcı deneyimini değişmeden tutmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve onları daha uzun süre etkileşimde tutmak için etkileşimler üzerinde çalışmak.
Her Şeyi Segment Modeli (SAM), bir görüntü veya videodaki herhangi bir nesneyi yüksek kalite ve verimlilikle segmentlere ayırabilen yeni ve güçlü bir yapay zeka modelidir. Segmentasyon, bir nesneyi ar
Mark zuckerberg, facebookConnect2021'de metaverse'i tanıttı. Metaverse konseptinde, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik birleşip birleşerek eğlenceli ve keşfedilebilir sürükleyici bir dünya yaratıyor.