Feynman yaklaşımı, karmaşık bir konuyu daha derinden anlamak için mükemmel bir yoldur. Karmaşık bir konuyu başkalarına basit terimlerle açıklayabileceğiniz bir konuya dönüştürmenin en hızlı yollarından biridir.
Bu makale size karmaşık kodlama kavramlarını en basit terimlere nasıl ayıracağınızı öğretecektir.
Nobel ödüllü fizikçi Richard Feynman, öğrenme için Feynman yöntemini ortaya attı. Karmaşık konuları daha basit terimlerle açıklamayı severdi. Feynman'a göre, bir fikri incelemenin en iyi yolu zor sorular sormak ve onu tam olarak anlamaktı.
Richard Feynman hakkında daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.
"Bir şey öğrenmek istiyorsan onu oku. Bir şeyi anlamak istiyorsan yaz. Bir şeyde ustalaşmak istiyorsan öğret." - Yogi Bhajan.
Özetle Feynman'ın tekniği şudur: Kendiniz iyi bilmiyorsanız bir şeyi iyi açıklayamazsınız. Bildiklerinizi, bu konuda hiçbir şey bilmeyen birine açıklamaya çalıştığınızda, kusurlarınızı fark edeceksiniz. Amaç, öğrendiklerinizi bir çocuğun anlayabileceği basit bir şekilde iletmektir.
İşte Feynman'ın öğrenme tekniklerini kullanmanın yararlarından birkaçı:
Öğrendiklerinizi tam olarak anlamanıza yardımcı olur. Mesela Javascript döngülerini anlamakta sorun yaşıyorsanız, bu öğrenme yöntemini deneyin.
Yeni şeyleri hızlı bir şekilde öğrenmenize, öğrendiklerinizi hatırlamanıza ve daha üretken olmanıza olanak tanır.
Daha iyi bir öğretmen olmanıza yardımcı olur. Bilginizi başkalarıyla paylaşmaya devam ettiğinizde öğretmede daha iyi olursunuz.
Eleştirel düşünme yeteneğinizi geliştirir. Karmaşık şeyleri daha basit terimlerle açıklamak için düzenli bir şekilde akıl yürütebileceksiniz.
Feynman Tekniği dört önemli adımdan oluşur:
Hakkında bilgi edinmek istediğiniz bir konu seçin
İlk önce öğrenmek istediğiniz bir konu bulmalı ve ardından bir kağıdın en üstüne yazmalısınız.
Örneğin javascript döngülerini çalışmak istiyorsanız boş bir kağıda başlık olarak yazın. Javascript döngülerini öğrenmeye devam ederken, bildiklerinizi o kağıda yazın. Javascript döngüleri hakkında hiçbir şey bilmeyen birinin anlaması için yazın.
Web geliştirme alıştırması yapmanıza yardımcı olacak kaynaklar için bu makaleye göz atın .
Konuyu (Javascript döngüleri) sağlam bir şekilde anladıktan sonra 2. adıma geçin.
PS Paper, telefonunuzun not defteri uygulamasından her gün kullandığınız diğer uygulamalara yazma gibi herhangi bir şey olabilir.
12 yaşındaki bir çocuğa açıklayın
Artık Javascript döngülerini net bir şekilde anladığınıza göre, bunu 12 yaşındaki bir çocuğa açıklamanın zamanı geldi.
Öğretmenlik yapmak için 12 yaşında birini aramanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek şey, döngüleri mümkün olan en basit terimlerle, bir çocuğun bile anlayabileceği şekilde açıklamaktır.
Bir konuyu açıklamak için karmaşık terimler kullanmanın kişinin anlama eksikliğini maskelediğine dair bir söz vardır. Bu nedenle, döngüleri mümkün olan en basit terimlerle açıklama yeteneğiniz, ne söylediğinizi bildiğiniz anlamına gelir.
Bu makaleyi okuyan bazılarınızın düşündüğünü biliyorum, ama ya öğrendiklerimi açıklayacak biri yoksa?
Problem değil. Öğrendiklerinizi açıklamak için aşağıdakiler dahil çeşitli yöntemler kullanacaksınız:
Teknik yazı: Yazmaya başlamak için harika bir yazar olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken yazmaya başlamak. dev.to, hashnode, orta gibi platformlar öğrendiklerinizi paylaşmayı kolaylaştırır. Bu yüzden platformlardan birine kaydolun ve yazmaya başlayın. Ayrıca, Google'ın ücretsiz teknik yazı kursuna göz atın .
Çevrimiçi topluluklara katılın: Öğrendiklerinizi paylaşmak için çevrimiçi topluluklara katılın. Çevrimiçi geliştirici gruplarına katıldığınızda, ilgi alanlarınızı paylaşan insanlarla tanışacaksınız. Soruları paylaşmakta ve cevaplamakta rahat olacaksınız. Katılmak için harika bir geliştirici topluluğu, Freecodecamp çevrimiçi forumudur . YouTube, Tik Tok, Twitter, e.tc gibi sosyal medya platformlarını da kullanabilirsiniz.
Öğrendiklerinizi açıklamanın başka bir yolu da bunu hayali bir seyirci önünde yapmaktır. 12 yaşındaki bir çocuğa javascript döngülerini öğretiyormuş gibi yapın.
Hayali bir kitleye öğretmek eğlenceli olabilir ama soru soramazlar. Bu öğrenme yöntemi, soru sorabilecekleri için gerçek bir hedef kitle kullandığınızda en iyi sonucu verir.
Hedef kitleniz size sorular sorduğunda, geliştirmeniz gereken alanları belirleyebilirsiniz.
Açıklamanızı İnceleyin
Adım 2, daha önce belirtildiği gibi, geliştirmeniz gereken belirli alanları belirlemenize yardımcı olacaktır.
Döngü açıklamanızı gözden geçirin ve yetersiz kaldığını düşündüğünüz alanları belirleyin. Artık nerede yetersiz kaldığınızı bildiğinize göre, daha iyi anlamak için öğrenme materyalinize geri dönün. Mümkünse diğer öğrenme kaynaklarını kullanmayı düşünün. Daha önce açıklayamadığınız her şey sizin için netleşene kadar çalışın.
Adım 3'ün amacı, zayıf alanlarınızı güçlü alanlarınıza dönüştürmektir.
Notunuzu alın ve daha önce açıklayamadığınız her döngü alanını basitleştirin. Döngü makalenizi yeniden yazın veya başka birine daha iyi bir açıklama yapın.
Ayrıca 12 yaşındaki bir çocuğa javascript döngüleri öğretiyormuş gibi de yapabilirsiniz. Konunun belirli bir bölümünü açıklayamıyorsanız, konuyu daha iyi anlamak için 3. adıma dönün.
Bu öğrenme yöntemi, anlaşılması zor konular için en iyi sonucu verir. Halihazırda bir kavramı anlıyorsanız, bu etkili bir öğrenme yöntemi değildir.
Çözüm
Bu öğrenme stili, bir konuyu kendi kelimelerinizle açıkladığınız noktaya kadar anlamakla ilgilidir. Bunu tarif ederken, konuyu ne kadar iyi bildiğinizi görmek için bir çocuğu eğitiyormuş gibi davranın.
Ayrıca, bu öğrenme yöntemini zor bulduğunuz herhangi bir kavramı çalışmak için kullanabileceğinizi unutmayın.
Etkili reklam verme, işletmenizin dijital dünyada başarılı olmasının en önemli yollarından biridir. Reklam vererek markanızın bilinirliğini artırabilir, hedef kitlenize ulaşabilir.
E-ticaret, günümüzde birçok kişi ve kurumun tercih ettiği, rekabetin ve kazancın yüksek olduğu bir alan. Ancak e-ticarette başarılı olmak için sadece bir site kurmak ve ürün satmak yeterli değil.
İngilizce öğrenmek isteyen birçok kişi sıkıcı ders kitaplarına, pahalı kurslara veya ezberci yöntemlere başvuruyor. Ama bunlar hem zaman hem de para kaybı.
If you're preparing for a senior Node.js developer position, it's important to be ready for technical interview questions that will test your knowledge of Node.js and its related technologies. In this
As a JavaScript developer, it's essential to have a solid understanding of the language and its various concepts. In this article, we will provide some common interview questions and their answers to
Frontend development is an essential part of web development that focuses on building the user interface of a website or application. Frontend developers are responsible for creating visually appealin
Understanding how `this` works in JavaScript is essential for any developer working with the language. In this article, we will explore what `this` is, how it works, and common use cases.
Event delegation is a concept in JavaScript that allows developers to handle events efficiently and improve the performance of web applications. In this article, we will explore what event delegation
JavaScript is a powerful programming language that allows developers to create complex web applications. One of the most important concepts in JavaScript is the ability to handle asynchronous code. In